Пољопривредници који се баве органском биљном производњом добили су могућност бесплатног коришћења мобилне апликације под називом Agrolife, која ће им олакшати административне послове и праћење активности у пољу. Такође,  Agrolife апликација допринеће модернизацији  пословања произвођача.

Само неке од предности коришћења мобилне апликације и вођење дигиталних записа су: евидентирање свакодневних активности на терену уз брзу примену понуђених шифарника, графички приказ плодореда и мапа производних површина, као и преглед реалозованих активности, употребљених инпута, произведених и продатих количина производа, систем аларма који упозоравају на одређена одступања у односу на планиране процесе итд.

Бесплатно коришћење софтвера Agrolife омогућила је Немачка организација за међународн сарадњу GIZ, а у сарадњи са Дирекцијом за националне референтне лабораторије Министарства пољопривреде шумарства и водопривреде омогућено је да софтвер користе и овлашћене контролне организације које обављају контролу органске производње код произвођача.

Апликација се може бесплатно преузети са Google Play продавнице.